Kadrina kirikus mängib Taani oreliprofessor

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani organist Sven-Ingvart Mikkelsen.
Taani organist Sven-Ingvart Mikkelsen. Foto: Erakogu

Kadrina kirikus toimub neljapäeva, 21. juuni õhtul algusega kell 19 selle suve esimene klassikalise muusika kontsert. Orelil musitseerib Taani organist Sven-Ingvart Mikkelsen, Kopenhaageni Püha Markuse kiriku organist ja Taani kuningliku muusikaakadeemia oreliprofessor.

Kadrina kirikus esitab Sven-Ingvart Mikkelsen soolokava Taani heliloojate orelimuusikast.

Ajalooliste orelitega on Mikkelsenil eriline side, sest varem töötas ta Frederiksborgi lossis, kus on orelimeister Compeniuse 1610. aastal ehitatud kuulus renessansiorel.

Mikkelsen on esinenud laialdaselt nii soolo- kui ka kammermuusikuna Euroopas ja Ameerikas ning salvestanud mitu oreliteostega CD-d. Palju on Mikkelsen esinenud koos oma ansamblipartneriga, saksa viiuldaja Jochen Bruschiga, esitades eri žanrite muusikat, mille hulgas on näiteks viiuli ja oreli seaded Antonio Vivaldi “Aastaaegadest” ning retrokava 1960.–1970. aastate rokiklassikast. Kontserdi korraldab Kadrina Kiriku Oreli Sihtasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles