Kunst puudutab hinge ja parandab maailmataju

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiõpilaste näitus Art Cafés.
Kunstiõpilaste näitus Art Cafés. Foto: Kasper Mäe

Rakvere eragümnaasiumi disainisuuna õpilaste lõputööd on vaatamiseks väljas Art Cafés. Kunstisuunda asuvad õppima need, keda kunst huvitab. Näitlejat igast teatriklassi lõpetajast ei saa, ka ei saa kunstiklassi lõpetanutest kunstnikke. See polegi eesmärk.

“Päris mitu inimest tulid kunstisuunda sellepärast, et nad arvasid, et siin on lihtsam kui mujal. Nad said oma veast üsna kiiresti aru ja läksid minema,” märkis kunstiõpilane Kertu-Laura Kütt, tõdedes, et kunst nõuab nii aega, tahtmist kui ka pühendumist. Praeguste kunstisuuna lõpetajate seas on palju neid, kelle riigieksamitulemused on kooli parimate seas, ka see näitab üht-teist.

Nii mõnigi disainisuunal õppija kaalus gümnaasiumisse tulles hiljem kunstiõpinguid jätkata, kuid kolme aastaga on elu plaanidesse korrektiivid teinud ning enamik lõpetanutest siirdub märksa praktilisemat laadi radadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles