Minister Palo on täna Lääne-Virumaal

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo (ees).
Urve Palo (ees). Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo on täna visiidil Lääne-Virumaal, kus kohtub ettevõtjate ja turismiarendajatega.

Minister Palo ütles, et nagu ka teistes Eesti piirkondades otsitakse Lääne-Virumaalgi võimalusi, kuidas toetada maakonna arengut ning leevendada tööjõupuudust.

Täna külastab minister Palmse Metall OÜ-d ja Aru Grupp AS-i, kes mõlemad on piirkonna olulised tööandjad ning heaks eeskujuks lisandväärtuse kasvatamisel. Näiteks Palmse Metalli lisandväärtus ühe töötaja kohta on kahekordne Eesti keskmine ehk üle 50 000 euro.

Kohtumistel ettevõtjatega arutatakse piirkonna peamiste väljakutsete ning selle üle, kuidas riik saaks ettevõtjatele toeks olla.

"Konkurentsivõime suurendamise ja lisandväärtuse kasvu eesmärgil on ministeeriumis lõpusirgel digitaliseerimise diagnostika ning tootearenduse toetusmeetmete väljatöötamine, lisaks pakub KredEx tööstusettevõtetele tööstuslaenu," loetles minister võimalusi.

Ta märkis, et lisaks tööstussektorile on riik panustanud ka turismi valdkonna konkurentsivõime tõstmisesse. "Lääne-Virumaal on EAS-i kaasabil loodud head tingimused elamusturismi edukaks käekäiguks ning panustatud Lääne-Virumaa kui reisisihtkoha edendamisse, et ettevõtlusmaastik oleks mitmekesisem," ütles Palo. "Kohalike ettevõtjate tagasiside riigi meetmetele aitab meil ka toetusprogramme täiustada."

Lisaks käikudele Palmse Metall OÜ-sse ja Aru Grupp AS-i kohtub minister Lahemaa turismivõrgustiku Ehedad Elamused liikmetega ning arutab ettevõtlus- ja elamuehitusteemasid Kadrina vallavanema, volikogu liikmete ja ettevõtjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles