Kultuurne Motobande on esmaspäeval Rakveres ja Viru-Nigulas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurne Motobande.
Kultuurne Motobande. Foto: Erakogu

Esmaspäeval kell 11 stardivad juba neljandat aastat Rahvusooper Estonia eest 30 Eesti kultuuritegelast, et heategevusliku motorännaku Kultuurne Motobande raames Olerexi tanklates jalgratastel ja mopeedidel saabuvatele lastele nende märgatavuse parandamiseks helkurveste jagada. Rakvere tanklasse peaks motobande orienteeruvalt kell 13.30 jõudma ning kaks tundi hiljem peatutakse Viru-Nigula tanklas.

Ratturite marsruut kulgeb kolme päeva jooksul läbi Harjumaa, Lääne-Virumaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Tartumaa, Viljandimaa ja Võrumaa. Peatutakse Olerexi tanklates ning jagatakse lastele helkurveste. Lisaks on noortel liiklejatel võimalik oma lemmikutelt autogramme saada ja erinevaid mootorrattaid uudistada.

Reaalajas saab kultuuriinimeste liikumist näha aadressil www.diil.ee/kultuurnemotobande.

Ringsõiduga kogutakse raha Eesti Ajaloo Hariduskeskuse rajamiseks Voosele Harjumaal. Täpsemalt saab hariduskeskuse näol olema tegemist omalaadse ajamasinaga, mille sisse astuja silmade ees avaneb multimeedialahendusena kogu meie riigi ajalugu alates Kalevipoja jalajälgedest kuni tänapäevani. 

Tuuri oma teenindusjaamades võõrustava Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul on heade kodumaiste ettevõtmiste toetamine firmale südameasjaks. ”Topeltrõõm on, et mootorratastel kultuuriinimeste matk edendab nii Eesti liikluskultuuri kui toetab ajaloo tutvustamist ja võimaldab lisaks huvilistel oma iidolitega kohtuda,” lisas ta. 

Kõik rännakuga seotud kulud maksavad osalejad ise, sponsorraha läheb heategevuseks. 

Kolme aastaga on Kultuurne Motobande jaganud noortele liiklejatele 1740 helkurvesti ja annetanud kultuuriobjektide toetuseks üle 8000 euro. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles