Punane kaste, mida armastatakse või vihatakse

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

Virumaa Teataja ketšupite edetabel.

FOTO: Shutterstock

Ketšup kas meeldib või ei meeldi. On kokki, kes solvuvad hingepõhjani, kui nende maitsestatud makaroniroale söandab keegi ketšupit lisada – see tapab ju maitse! Maitsetud makaronid ja vorstid muudab aga see tomatipastatoode paljude meelest märksa söödavamaks. Aga kas ketšupil ja ketšupil on vahet?

Ketšupi baasiks on tomatipasta, millele on lisatud äädikat ja mitmesuguseid maitseaineid. Viimase aja suund on, et värv- ja säilitusainetest on loobutud (ja seda rõhutatakse reeglina ka etiketil). Maitseerinevus tekib sellest, kui palju püreed, äädikat, suhkrut-soola on lisatud ning milliste vürtsidega nüansse esile on toodud – mis on hea, see sõltub juba sööjast.

Valisime pimetestis osalema tosin klassikaliseks nimetatud toodet ning tekitasime pingerea keskmise hinde järgi skaalal 1–5.

Tagasi üles