Juhtkiri: Multikulti, vägivald ja lasud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulistamine kaitseministeeriumis lõppes ründaja surmaga.
Tulistamine kaitseministeeriumis lõppes ründaja surmaga. Foto: Toomas Huik / Postimees

Nüüd sai siis ka Eesti tulistamisjuhtumiga kaardile, kui oma eluga puntras armeenlasest vasakpoolne kaitseministeeriumis tulistas ja lõhkepakette loopis. Peale tema enda õnneks rohkem keegi elu jätma ei pidanud.

Tulistaja tausta uurides selgus, et tegemist on inimesega, kelle käsi kapitalismi karmis argipäevas just kõige paremini ei käinud. Aga raskustesse sattunuid on Eestis tuhandeid, loodetavasti nad küll kõik sellisel moel oma kibestumust välja ei ela.

Karen Drambjan on varem avaldanud arvamust, et Eestis suhtutakse mitte-eestlastesse kui orjadesse, ning ta kutsus muulasi üles oma õiguste eest seisma, kuna Eesti valitsus on juba alustanud kodusõda.

Tema avaldused on kohati sarnased neile, mida on kirja pannud kristlik paremäärmuslane Anders Behring Breivik, kes lasi Norras Utøya saarel maha 69 inimest, olles varem korraldanud Oslo kesklinnas pommiplahvatuse, milles oli hukkunuid kaheksa.

Erinevalt kaitseministeeriumis tulistanud armeenlasest ja äsja Londonis märatsenud sisserännanutest, kes ei olnud rahul muulaste olukorraga oma praegusel kodumaal, oli norralase rünnak suunatud vastupidiselt sisserännanute ja neid soosiva poliitika vastu. Multikultiga on ikka kehvasti.

Ent tulles tagasi Eestis juhtunu juurde ... Kui kaitseministeeriumi töötaja pauku kuuldes aknast välja hüppab, kas siis Eestile kallaletungi korral põrutab kaitseministeerium kollektiivselt aknast välja? Olid ju töötajate laudadel kindlasti ka arvutid, milles asutuse spetsiifikat arvestades kindlasti tundlikku ja salajast infot. Kas see on piisavalt kaitstud, kui töötajad sellisel moel ja kiirusel lahkuvad? Ja kuidas suhtuvad akna intensiivsesse kasutamisse kaitseväelased, kes peavad kaitseministeeriumis välja töötatud plaanide järgi vaenlase kuulide alla sööstma?

Mõistlik oleks teoks teha juba varem plaanis olnud idee ja viia kaitseministeerium kuhugi linna äärde, kus ka maja ümbritsevat territooriumi saaks piisavalt kaitsta igasuguse ohu eest nii, et kurjade mõtetega inimesed majani ei jõuakski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles