Sadamate valla arengukava lähtub mõistlikkusest

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula valla arengukava arutlusel oli Aseris kohal 20 inimest. Kõige rohkem tekitas elevust esireas istuvate vallajuhtide tutvustamine.
Viru-Nigula valla arengukava arutlusel oli Aseris kohal 20 inimest. Kõige rohkem tekitas elevust esireas istuvate vallajuhtide tutvustamine. Foto: Meeli Eelmaa

Viru-Nigula valla juhid on ringreisil. Teisipäeva õhtul toimus rahvakoosolek Aseris, eile Viru-Nigulas ja täna ollakse Kundas. Selleks, et arutada ühiselt valla uut arengukava.

Suurushullustus on sõna, millega Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum julges kokku võtta eelmise arengukava. Uued juhid on tagasihoidlikumad, hoobade juures olles näevad nad, et kolme koha ühinemine ei taga vallale aastate jooksul piisavat elanike hulga kasvu. “Meid jääb vähemaks. Noored lähevad ja pensionile minejate arv suureneb järsult. Raskus hakkab kalduma sotsiaalvaldkonna poole,” rääkis vallavanem.

Probleemid, mis valda rõhuma hakkavad ja vajavad lahendamist, on Viru-Nigulas, Aseris ja Kundas ühesugused. “Taristu ja hoonete korrashoid, sadamate – Kunda, Mahu, Aseri – areng,” loetles Vallbaum. Suurimate investeeringutena nimetas ta Aseri kooli remonti, Kunda läbisõidutee loomist ja kõigis paigus tänavalgustuse uuendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles