Öine jooks läbi tantsu ja tralli

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine jooks läbi tantsu ja tralli.
Öine jooks läbi tantsu ja tralli. Foto: Kasper Mäe

Eesti taasiseseisvumise puhul sinimustvalgeteemalisel Viking Line Eesti Ööjooksul sulas ligi 8000 jooksjat Rakvere tänavatel ühtlaseks valgeks inimmereks.

Viis minutit pärast poolmaratoni distantsil osalejate starti kell 21.30 pääsesid rajale nelja kilomeetri kõndijad ja jooksjad. See seltskond oli kõige kirjum. Ööjooksule kohaselt kulgesid ilma numbriteta valgesärklaste seas mõned ööriietes naljaninad, kaisukarud kaenlas. Tavainimeste sekka oli sattunud ka üks mehine Minni-Hiir, paar draakonit ja mõni karumõmm.

Kõige lühemal distantsil veeres teiste seas korvpallifänn Raili Laats. Just nimelt veeres, sest 18. augustiks oli arst talle märkinud viimase sünnitamistärmini. 41 nädalat oli beebi tema kõhus juba kosunud ja elukaaslane koos haiglakotiga ootas finišis. Kuna Raili oli käinud beebit oodates igal õhtul jalutamas, ei tundnud pisike Annabel, et peaks ööjooksu kõnniringil sündima, ning mõnules emme kõhus veel edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles