Jõhkardi pikk vangistus jäi teises kohtuastmes muutmata

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastase neiu vägistamises ja mõrvas süüdistatava Tairo Poopuu kohtuotsus: 22-aastane mees peab vanglasse minema 15 aastaks.
17-aastase neiu vägistamises ja mõrvas süüdistatava Tairo Poopuu kohtuotsus: 22-aastane mees peab vanglasse minema 15 aastaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartu ringkonnakohtu otsusega jäi muutmata Kadrinast pärit Tairo Poopuule (22) 17-aastase neiu vägistamise ja mõrva eest mõistetud 15-aastane vangistus.

Tartu ringkonnakohtu otsusega jäi muutmata Kadrinast pärit Tairo Poopuule (22) 17-aastase neiu vägistamise ja mõrva eest mõistetud 15-aastane vangistus.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus nii prokurör kui ka süüdistatava kaitsja. Prokurör taotles Poopuule eluaegse vangistuse mõistmist. Kaitsja taotles oma kaitsealuse õigeksmõistmist vägistamises, mõrvasüüdistuse ümberkvalifitseerimist tapmiseks ja karistuse kergendamist.

Ringkonnakohtu kolmest kohtunikust koosnev kolleegium leidis tõendeid hinnates, et Poopuu ja kannatanu suguühe toimus viimase tahte vastaselt ja süüdistatav kasutas seejuures vägivalda. Ringkonnakohus nõustus maakohtuga, et Poopuu allutas kannatanut vägistamise ajal kaelast pigistades vägivallaga oma tahtele. Vägistamise varjamiseks tappis süüdistatav kannatanu, pigistades teda kätega kõrist kuni viimase surmani.

Samuti leidis ringkonnakohus, et Poopuule tuleb mõlema teo eest mõista üks karistus mõrva kui raskema kuriteo seaduses ette nähtud karistusraamide alusel. Ringkonnakohtu hinnangul ei ole põhjendatud ei karistuse kergendamine ega selle raskendamine. Karistuse puhul tuleb arvestada kergendava asjaoluna seda, et kohtumenetluse ajal hüvitas süüdistatav vabatahtlikult tapetud neiu emale ligi 600-eurose rahalise kahju. Tartu maakohus mõistis Poopuu süüdi selle aasta 30. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles