Rahvaasemik jäi politseile alla (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumaja.
Rakvere kohtumaja. Foto: Meelis Meilbaum

Viru maakohus jättis rahuldamata Rakvere linnavolikogu liikme Allan Jaakuse kaebuse politsei väärteootsuse peale, millega korravalvurid karistasid rahvaasemikku suurimat sõidukiirust puudutava liiklusmärgi nõude eiramise eest 36 euro suuruse trahviga.

Jutt käib liiklusmärgist, mis näitab Väike-Maarja poolt tulijale enne Tõrma risti, et suurim lubatud sõidukiirus on 50 kilomeetrit tunnis. Jaakus põrutas politseiradarisse kiirusega, mis oli vähemalt 18 kilomeetrit tunnis lubatust suurem. Eksimuse korral kuni 20 kilomeetrit tunnis lubab seadus süüdlast karistada kuni 120 euro suuruse trahviga.

Jaakus vaidlustas politsei otsuse kohtus, väites, et kõnealune liiklusmärk jääb hoone katuse varju, sest katust on laiendatud.

Maanteeamet viitab vastuses Jaakuse järelepärimisele, et nimetatud liiklusmärk võib tõepoolest jääda teatud nurga all varju, kuid on siiski paigaldatud kõigi nõuete järgi ning on sohvritele nähtav ja arusaadav.

Kohus jättis Allan Jaakuse kaebuse rahuldamata. Peamiseks põhjuseks Jaakuse kiirmenetluse ajal öeldu, et ta võttis kiiruse maha, kuid mitte piisavalt kiiresti. Liiklusmärgi nähtavust ta ei kirjeldanud. Seega tunnistas ta oma ütlusega, et nägi liiklusmärki, sai selle nõudest aru, kuid ei olnud nõude täitmisel piisavalt kiire.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles