Rebenenud rõiva parandus võib minna kallimaks kui uue ost

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Komarova kohendab rõivaid kliendi keha järgi ja parandab katkised kohad.
Marina Komarova kohendab rõivaid kliendi keha järgi ja parandab katkised kohad. Foto: Vladislav Musakko

Marina Komarova on õppinud meesterätsepaks ja õmblustehnoloogiks. Ta on olnud õmbleja terve elu – töötanud mitmes suures õmblusettevõttes. “Aga kui tervisega tekkis probleem, otsustasin ära tulla,” ütleb Komarova. Seitse aastat unistas ta oma väikesest õmblustöökojast ning tegi samal ajal kodus tuttavatele ja tuttavate tuttavatele rätsepa- ja õmblustöid.

Sel sügisel tundis ta, et aeg on küps oma väikese töökoja avamiseks: meelepärase koha selleks leidis ta väikese boksi näol Kroonikeskuse teisel korrusel. Seal teeb ta parajaks pükse, kohendab rõivaid inimese figuuri järgi, õmbleb kardinaid, parandab rebenenud õmblusi, vahetab lukke.

“Mis puutub katkisesse lukku, siis mitte mingil juhul ärge harutage seda ise lahti – tulge ja näidake kõigepealt. Võib juhtuda, et lukk ise on terve, välja vahetada on vaja vaid luku kelk ning see on palju lihtsam ja odavam kui terve luku vahetus,” annab Marina Komarova nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles