Repliik: meie igapäevast liha ...

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Meelis Meilbaum

Muutuvad ajad, muutuvad ka kombed. Juhuslikult kätte sattunud 90 aasta tagust ajalehte ehk 1928. aasta 2. oktoobri Wirulast lugedes jäid silma turuhinnad, mis päris tõsiselt üllatasid. Ja mitte hinnad ise, vaid nende suhe üksteisesse.

Nimelt oli Rakvere turul lihakraamist kõige kallim kaup ploomirasv, mille naela eest tuli välja käia 75–80 senti. Seapeki naelast küsiti 75, sealiha omast 60–75 senti. Naela loomaliha sai kätte 35–45 sendi eest, lambaliha nael maksis 35–40 ja hõrgu vasikaliha nael 27–32 senti.

Ei mäletagi, millal vasikaliha viimati müügil nägin. Lambaliha on sealihast kaks-kolm korda kallim, ploomirasva ostan talvel lindudele ja tean, et see maksab mõnikümmend senti kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles