Ajateenistus paneb armusuhte proovile

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijaid jäävad sageli ootama armastatud, kes peavad rinda pistma igatsuse ja majandusraskustega.
Ajateenijaid jäävad sageli ootama armastatud, kes peavad rinda pistma igatsuse ja majandusraskustega. Foto: Meelis Meilbaum

Kui noormees läheb ajateenistusse, tõuseb ta avalikkuse silmis justkui kangelase staatusesse. Tihtilugu on tõelised kangelased aga noormehi ootama jäävad pruudid, kel tuleb armastatu külastamiseks sõita iga nädal sadu kilomeetreid, maksta üksinda arveid, majandada perekonda ning muudkui oodata ja oodata ...

Oktoobri alguses läksid sõjaväkke sajad noormehed üle Eesti, suur hulk neist veedab järgmised kaheksa kuud Tapal. Kaitseressursside ameti kodulehel on põhjalik ülevaade sellest, kuidas ajateenistuseks valmistuda, milline on teenistuja elu kasarmus ning millega peab sellal arvestama.

Ajateenija peab käituma laitmatult ja väärikalt, kaitseväe põhiväärtustest lähtudes. Põhiväärtused on ausus, vaprus, asjatundlikkus, ustavus, koostöövalmidus, avatus. Väga täpsed juhised. Eesti eri paigust Tapale tulnud noormehi jäävad aga ootama pruudid-naised, kellele lähedase äraoleku ajaks käitumisjuhiseid ei anta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles