Alampalga tõus tõstab lasteaia kohatasu

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nendes kohtades, kus lasteaia kohatasu on seotud alampalgaga, tuleb lastevanematel uuest aastast kukrut senisest rohkem kergendada.
Nendes kohtades, kus lasteaia kohatasu on seotud alampalgaga, tuleb lastevanematel uuest aastast kukrut senisest rohkem kergendada. Foto: Sille Annuk / Postimees

Uuest aastast rakenduv alampalga tõus tõstab ka lasteaia kohatasu. Meil puudutab see Rakvere linna, endise Tapa valla ja Rakke lasteaedu.

Rakvere linnavalitsuse haridusspetsialist Vilja Messer ütles, et neli aastat tagasi kehtestati Rakveres lasteaia kohatasu suuruseks seitse protsenti alampalgast. Kui tänavu on linna lasteaedades kohatasu suurus 35 eurot, siis alates uuest aastast kerkib see 37,8 eurole.

Rakveres tuleb kohatasu maksta 12 kuud aastas. Kui aiarühmas käib perest kaks last, siis saavad mõlemad lapsed soodustust 50 protsendi võrra, kolme ja enama lapse puhul 80 protsenti. Sõimerühmas on kohatasu suurus 12 protsenti alampalgast ehk alates uuest aastast 64,8 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles