Vähenenud töövõime: probleemid ja lahendused

Lauri Kool
, Eesti Töötukassa kommunikatsiooniosakonna peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Kool
Lauri Kool Foto: Erakogu

Vähenenud töövõimega inimesed soovivad teha jõukohast tööd ja vähenenud töövõime ei ole töötamisel takistuseks – sobiva töö leidmiseks tuleb esmalt põhjalikult läbi mõelda, missugust tööd inimene teha soovib ja saab. Kindlasti tuleb selgeks mõelda, milline oleks sobiv tööaeg ja missuguse intensiivsusega võiks olla tulevane töö, aga ka milliseid abivahendeid võiks vaja minna ja muud taolist.

Mõni inimene oskab loetletud aspekte ise hästi analüüsida, enamasti on see siiski erand ja sel juhul on palju abi karjäärinõustajast. Sobiva töö leidmiseks pakub töötukassa teenuseid, mis aitavad inimesel teada saada, millised on tema tugevused, kuidas panna paika tööelu eesmärk ja mil moel selleni jõuda.

Töötukassa pakub vähenenud töövõimega inimestele mitmesuguseid teenuseid, näiteks on võimalik taotleda toetust tööruumide ja -vahendite kohandamiseks, vajadusel pakutakse abivahendeid või tugiisiku abi. Teenuseid saavad taotleda ka tööandjad – näiteks töökoha kohandamise teenuse all pakutakse väga spetsiifilisi lahendusi, mis nõuavad ka suuremaid ressursse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles