Vihula mõisas musitseerivad Sööt ja Maaker

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurepärane laulja Jaan Sööt koos võimsa kitarristi Andre Maakeriga annavad erilise kontserti.
Suurepärane laulja Jaan Sööt koos võimsa kitarristi Andre Maakeriga annavad erilise kontserti. Foto: Marko Saarm

Täna kell 17 saavad Vihula mõisas kokku ja astuvad publiku ette kaks suurepärast muusikut: Jaan Sööt ja Andre Maaker.

Jaan Sööt ja Andre Maaker kohtusid lavalaudadel esimest korda 2016. aasta lõpus Viljandis. Mõnusast koosmusitseerimisest jäi mõlemal tunne, et üht-teist oleks veel teineteisega jagada ja publikule jutustada laulude ja kahe kitarri kooskõla kaudu. Nii sai eelmisel suvel teoks suvine kontserdireis ja sügisel asusid mehed Jaani köögis salvestama plaati, millele kogunenud laulud rullusid filmistseenidena lahti, jutustades loo armastuse eri värvingutest.

Plaati “Armastusfilm” esitletaksegi nüüd üheskoos, kaasas kitarrid ning ilmselt juba ka mõned uued lood ja laulud ikka meist endist, meie unistustest ja inimestevahelistest suhetest.

Jaan Sööt on rahvale tuntud kui ansambli Jäääär eestvedaja, kauaaegne laulutegija ja pillimees. Eri aegadel on Jaan kaasa löönud ka bändides Jääboiler, Lindpriid ja Pantokraator. Andre Maaker on muusikamaastikul tegutsenud ligi paarkümmend aastat, peamiselt kitarristina on ta koostööd teinud paljude hinnatud Eesti muusikutega.

Koos laval musitseerides esitavad Jaan ja Andre publikule laule ja jutte, mis neid kõige enam iseloomustavad. Esiplaanil ikka sõnumid ja mõtted, mis kõnetavad meid kõiki, ning siiras rõõm muusikast ja kokkumängust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles