Soojatootja Adven biokatlamajade rivi täienes veelgi

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarjas kütab ruumid soojaks uus, kevadel valminud biokatlamaja.
Väike-Maarjas kütab ruumid soojaks uus, kevadel valminud biokatlamaja. Foto: Vladislav Musakko

Adven Eesti avas eile pidulikult Väike-Maarja seltsimaja taga paikneva hakkpuidul töötava tänapäevase biokatlamaja.

Lühikese aja jooksul on tegemist testimised läbinud ja tööd alustanud kolmanda omataolisega Eestis. Selle maksumuseks kujunes 550 000 eurot. Uue, moodsal tehnoloogial põhineva biokatlamaja rajamisele lisaks uuendati samas poolteist kilomeetrit soojusvõrke.

Adveni tootmise ja jaotuse valdkonna juht Raivo Melsas lausus, et katlamaja asukoht ja hoone on väga ilusad. “See on hea näide, kuidas sobitada muinsuskaitse all olevasse hoonesse tänapäevane tehnoloogialahendus. Tulemus on minu arvates suurepärane, sest tegemist on ilusaima katlamajaga Eestis,” ütles ta. Vallavanem Indrek Kesküla meenutas kevadel valminud katlamaja ehitusega kaasnenud kohalikku vägikaikavedu, mille tingis kehv infovahetus. Ta kinkis Adveni esindajatele trükisooja raamatu rammumees Georg Lurichist pealkirjaga “Lurichi sõda” ja meenutas: “Siin oli ka peaaegu sõda tekkimas, sest [katlamaja] käidi pildistamas, saadeti kirju, tegutses vastuluure ja luure, kuid õnneks lõppes kõik mõistlikult.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles