Lauatennise järelkasv näitas Ängbys hoogsat minekut

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Andrejeva (paremal) noppis turniiril Rootsis eri karva medaleid. Kuni 17-aastaste neidude arvestuses jagas ta kolmandat-neljandat kohta.
Kristina Andrejeva (paremal) noppis turniiril Rootsis eri karva medaleid. Kuni 17-aastaste neidude arvestuses jagas ta kolmandat-neljandat kohta. Foto: Ängby International

Aseri ja Rakvere lauatenniseneiud Kristina Andrejeva ja Raili Nurga valmistusid uuel nädalal Rakveres peetavateks Eesti täiskasvanute võistkondlike meistrivõistluste etapiks Rootsis, kus tegid kaasa rahvusvahelisel turniiril Ängby Open.

Neli päeva väldanud jõuproovil said mõlemad tüdrukud korralikult mängupraktikat, sest lisaks kadettide vanuseklassi võistkondlikule turniirile osalesid nad eri vanuseklasside üksikmänguturniiridel.

Võistkondlikul jõukatsumisel võitsid Andrejeva ja Nurga alagrupiturniiri, alistades kõik kolm vastast. Poolfinaalis kaotati napilt võistkonnale Tema Frej 2–3 ning jagati koos Hammarby/Eskilstuna tiimiga kolmandat-neljandat kohta.

Head mängu näitasid läänevirulased samuti üksikmängus. 22 osalejaga kuni 14-aastaste neidude turniiril jõudis nii Kristina Andrejeva kui ka Raili Nurga veerandfinaali. Esimene jätkas võidukat seeriat ja saavutas lõpuks esikoha, teise teekond lõppes kaheksa tugevama seas.

Tüdrukutega turniiril viibinud Rakvere spordikooli ja spordiklubi Pinx treener Kristo Kauküla lausus, et Andrejeva näitas mängu, millist tema Aseri neiu esituses varem pole veel märganud. "Kristina tegutses tõesti hästi ja nii head esitust, kui oli finaalis tugeva Linn Olssoni vastu, ei olegi näinud," märkis ta. Aseri Spordiklubi kasvandik loovutas finaalivastasele kolmes geimis vastavalt viis, seitse ja kolm punkti. "See näitas, et Eestis ei saa oma taset välja mängida, kuna kogu aeg on ühed ja samad vastased, kes kõik kõiki tunnevad. Siin tuli aga mängutase tõeliselt esile," lisas Kristo Kauküla.

Kuni 15-aastaste neidude hulgas saavutas Andrejeva esikoha, alistades finaalis Eslövi klubi esindanud hiinlanna Nomin Baasani. Kuni 17-aastaste konkurentsis pidi ta samale vastasele aga omakorda poolfinaalis alla vanduma ja jagas kolmandat positsiooni.

13-aastaste tüdrukute turniiril jõudis võidult võidule marssinud esimese paigutusega Raili Nurga veerandfinaali, ent pidi siis turniiri pooleli jätma, et õigel ajal Eestisse suunduvale laevale jõuda. Tasuks jagas ta viiendat kuni kaheksandat kohta.

Nii Kristina Andrejeva kui ka Raili Nurga tulevad koos võistkonnakaaslastega kodupubliku ette laupäeval, 17. novembril Rakvere spordihallis toimuvatel Eesti naiste võistkondlike meistrivõistluste etapil. Päev hiljem mängitakse samas Eesti lauatenniseliidu laste GP-sarja teine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles