Piltuudis: Tapa keskväljakule leiti jõulukuusk välkkiirelt

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa tänavune jõulukuusk pandi linna keskväljakule püsti neljapäeval.
Tapa tänavune jõulukuusk pandi linna keskväljakule püsti neljapäeval. Foto: Tapa vallavalitsus

Neli päeva pärast Tapa valla veebilehel ilmunud kuuse otsimise teate avaldamist pandi juba neljapäeval jõulupuu vallakeskusesse püsti.

Abivallavanem Andrus Freienthali allasutuse Tapa Vallahooldus kiire tegutsemine sugugi ei üllatanud, ta ütles vaid, et neil on head töötajad. "Kui anti korraldus, et jõulupuu peab olema, siis hakkasime sobivat puud kiiresti otsima. Vaatasime üle, tellisime töö ja niimoodi ongi," rääkis ta.

Tapa Vallahoolduse juhataja Lembit Saart kõneles, et sobilik jõulupuu saadi annetusena ühelt eraisikult Moe külast, kus see kasvas talu õuel. "Tallinnaga võrreldes jäime küll kõvasti maha, aga samas on meie kuusk täpselt sama vana kui pealinna oma – 36-aastane," lisas ta.

Kuuse veo ja paigaldamise maksumus selgub Lembit Saarti sõnul pärast arvete laekumist.

Tapa uuenenud keskväljaku jõulupuule pannakse peagi külge valguslambid, samuti saab valgustuse linna teine kuusk. See on elav puu, mis kasvab bussi- ja raudteejaama kõrval pargis.

Abivallavanem Freienthali sõnul on omavalitsusel plaanis valgustada kuus kuuske: kaks Tapal, kaks Tamsalus ning üks Moel ja Lehtses.

Jõuluvalgus süüdatakse kõikidel kuuskedel tavakohaselt esimesel advendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles