Haljala küsib rahvalt, kus peaks asuma vallamaja

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ametlikult asub vallamaja Võsul, töötab osa vallaametnikest Haljalas endises vallamajas. See killustab omavalitsuse tööd.
Kuigi ametlikult asub vallamaja Võsul, töötab osa vallaametnikest Haljalas endises vallamajas. See killustab omavalitsuse tööd. Foto: Meelis Meilbaum

Haljala vallavolikogu andis vallavalitsusele rohelise tule korraldada rahvaküsitlus, millega uuritakse, kus peaks kodanike arvates vallakeskus ikkagi asuma – kas Haljalas või Võsul?

Haljala ja Vihula valla ühinedes sai ühinemislepingu järgi vallakeskuse asukohaks veidi rohkem kui aasta tagasi Võsu. Elu on aga näidanud, et valla juhtimine on kahestunud: poolte vallaametnike töökoht asub Võsul, pooltel Haljalas, mistõttu kaalutakse vallakeskuse mere äärest äratoomist. See eeldab aga rahva nõusolekut. Nüüd asutaksegi välja selgitama, milline on vallaelanike arvamus.

Rahvaküsitlus toimub 1.–13. detsembrini. Elektrooniliselt saab hääletada 1.–9. detsembrini ja 10.–13. detsembrini jaoskondades, mis seatakse sisse Haljalas, Võsul, Karepal ja Vihulas. Rahvaküsitluse tulemused esitatakse Haljala vallavolikogule hiljemalt 17. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles