Iiri hõng vallutab põhjamaise Viru Folgi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva aasta Viru Folk on pühendatud iiri muusikale. Festivalini on aega üheksa kuud, kuid korraldaja Peep Veedla teeb juba ettevalmistusi.
Tuleva aasta Viru Folk on pühendatud iiri muusikale. Festivalini on aega üheksa kuud, kuid korraldaja Peep Veedla teeb juba ettevalmistusi. Foto: Meelis Meilbaum

Nädal enne jõulukuud on paslik mõtteid mõlgutada suvest. 9.–11. augustil Käsmus toimuval koguperefestivalil Viru Folk püütakse kolmeks päevaks luua meeleolu, justkui Iirimaa oleks sealsamas .

Viru Folgi peakorraldajal Peep Veedlal on unistus, et iiri muusika ei kõlaks mitte ainult suurelt lavalt, vaid jämm kaiguks vastu kõikjalt. “Iirimaal on nii palju muusikat. Ükskõik kuhu lähed, mis ajal tahes, igal pool muusikud mängivad,” sõnas Veedla.

Nii loodab ta, et Viru Folgil suudavad nad iirilikku meeleolu edasi anda, et muusikat esitatakse ootamatutes kohtades ja seda teevad muusikalembese maa enda inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles