São Paulo värvikad kassid ja vormikad naised

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luciana Mariano (paremal) maalinäitus “Teeaeg” jõudis Eestisse tänu Kondase keskuse juhatajale Mari Vallikivile.
Luciana Mariano (paremal) maalinäitus “Teeaeg” jõudis Eestisse tänu Kondase keskuse juhatajale Mari Vallikivile. Foto: Vladislav Musakko

Brasiilia kirglikud puhtad värvid tantsivad lõuendeil peente pintslilöökidena. Sambat? Rumbat? Capoeira’t? Pigem elutantsu. Rakvere Galerii keskendub – nagu iga aastavahetuse eel – naivismile ning esitleb “Teeaega”.

Brasiilia kunstniku Luciana Mariano maalide kujundirikkad vaikelulised stseenid naise elu- ja hingeruumist jutustavad eestlastele kindlasti teistsugust lugu kui tema sünnimaalastele, ent kõnetavad sooja inimlikkuse ning erilise siirusega.

Luciana Mariano värvirikas maalilooming räägib naise rollist tänapäeva maailmas, eevatütarde tugevustest ja nõrkustest ning väljakutsetest, mis ühiskond nende ette ladunud. Tasakaalust, mida elus ja hinges otsida. Ja leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles