Erika Salumäe kirjutas lasteraamatu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe esitles täna õhtupoolikul Põhjakeskuses oma lasteraamatut.
Kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe esitles täna õhtupoolikul Põhjakeskuses oma lasteraamatut. Foto: Meelis Meilbaum

Kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe tõi esile oma varjatud ande ja kirjutas lasteraamatu "Triinu lood". Täna õhtupoolikul toimus Rakvere Põhjakeskuses teose esimese osa esitlus, ning nagu Salumäe kinnitas, on kohe-kohe oodata järge, sest Triinu seikluste teine osa on samuti valmis.

Kuna raamatu kaanelt vaatab vastu plikatirts, kes kangesti väikese Erika-nimelise tüdruku moodi ning teose sisututvustus kinnitab, et tegevus toimub lastekodus, tekib õigustatud küsimus: kas tegu on autobiograafilise looga? "Tegelikult mind ennast siin lugudes ikka ei ole," vastas armastatud sportlane, kelle raske lapsepõlv lastekodus ja hilisem sirgumine kasuperes on üldteada. "Lood on ikka välja mõeldud. Võibolla teisest osast leiab lugusid, mida olen kõrvalt näinud, aga need ei ole kindlasti minuga juhtunud."

"Nii palju on raamatus siiski mind ka, et lastekodus taheti mult pärisnimi Erika ära võtta ja panna selle asemel Triinu," jätkas ta. "Ma olin väga vastu. Aga nüüd on see Triinu siis ikkagi olemas."

Kuidas aga endisest sportlasest nüüd äkki lastekirjanik sai? "Tegelikult olen kogu aeg kirjutada armastanud ja kirjutanud ka," väitis Erika Salumäe. "Ajal, mil sporti tegin, pidasin väga põhjalikku päevikut. Lisaks spordijuttudele eksisid sinna ka luuletused. Raamatu kirjutamine ei olnud üldse raske, lood tulid vurinal."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles