Profiratturite karm elu toodi kinolinale

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe (laua taga paremalt), Kalle Kriit ja Ivar Jurtšenko aitasid Rakvere Teatrikinno tulnud publikule avada linateose “Mäed, mida polnud” telgitaguseid. Film vaadatud, jutud räägitud, kinkis profiklubis Direct Energy pedaaliv Taaramäe igale soovijale mälestuseks autogrammiga pildi.
Rein Taaramäe (laua taga paremalt), Kalle Kriit ja Ivar Jurtšenko aitasid Rakvere Teatrikinno tulnud publikule avada linateose “Mäed, mida polnud” telgitaguseid. Film vaadatud, jutud räägitud, kinkis profiklubis Direct Energy pedaaliv Taaramäe igale soovijale mälestuseks autogrammiga pildi. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere Teatrikino väärib lõppeval aastal pikka paid: põhjusel, et kinomaja juht Merili Räitsak korjab kassahittide kõrval üles ja toob publiku ette tõsisemad linateosed, nagu on näiteks verivärske dokk “Mäed, mida polnud”.

Spordist ja sportlastest pajatavaid dokumentaalfilme sünnib Eestis suhteliselt harva ning massid nendele reeglina tormi ei jookse. Asjata, sest aeg-ajalt on kasulik silmaringi avardada. Kasvõi seetõttu, et üht või teist asja paremini mõista.

Rattaspordiga vähem kursis olevatele inimestele meenub ilmselt esmajoones mõnikümmend aastat tagasi vändatud Eesti mängufilm “Küljetuul”. Suuresti sealt ammutatud teadmiste ja mälestustega läks Rakvere Teatrikinno filmi “Mäed, mida polnud” vaatama ka siinkirjutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles