Haljala vald ja maanteeamet vahetavad teelõike

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel aastal läheb Haljala ja Aaspere vahelise teelõigu 2+2-realiseks ehitamiseks.
Järgmisel aastal läheb Haljala ja Aaspere vahelise teelõigu 2+2-realiseks ehitamiseks. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Et maanteeamet plaanib ehitada 2020. aastaks Haljala ja Aaspere vahelise teelõigu 2+2-realiseks, on vaja juurde ehitada kogujateid, lisaks tekib ümberkorralduste tõttu teelõike, mis jäävad riigimaanteid ühendama.

Seetõttu tegi maanteeamet Haljala vallale ettepa­neku, et võtab endale kaks teelõiku: Lehise tee ja Arulepiku tee – kokku 2,46 kilomeetrit.

Haljala valla omandisse soovib riik anda Küngase tee juurdepääsutee, Kärmu küla juurdepääsutee, Keskküla-Liivaaugu kinnistute juurdepääsutee, Põlluste-Vahemetsa juurdepääsutee ja Kihlevere–Aaspere teelõigu – kokku 4,07 kilomeetrit.

“Vallale üle antavad teed, mis praegu on kruuskattega, freesitakse ja pinnatakse. Saame korras teed, kus järgmise viie kuni kümne aasta jooksul pole vaja hoolduspindamist teha,” lausus Haljala valla majandus- ja hankejuht Aivar Aruja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles