Prõnn, prõnn, põristasid tuunitud murutraktorid jäisel rajal võidu

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurendist mööda pääsemiseks tuli teinekord ka masinate küljed korraks kokku panna.
Konkurendist mööda pääsemiseks tuli teinekord ka masinate küljed korraks kokku panna. Foto: Meelis Meilbaum

Läinud laupäev Aluvere ringrajal. Murutraktorite kestussõidul on kõik täpselt nii nagu ühel rallil ikka, kui jätta kõrvale tõsiasi, et mõõtu võetakse murutraktoritel. Aga sarvedega tuunitud kiiver ja peegelläikega rohmakad prillid varjavad üllatust.

Standardklassis murutraktoriga MTD võistelnud sõitja reedab ennast kõigepealt perfektse maniküüriga. Peaaegu kolm tundi rajal kurve võtnud võistleja on alaga viimased kolm aastat tegelenud Siiri Karjus. “Ainult 20 minutit tuli loovutada remondile. Konkurent sõitis tagarattasse sisse ja tagasillas andis miski järele, mis tahtis veidi turgutamist,” võtab Siiri selle hooaja esimese sõidu kiiresti kokku. Konkurendi kaitseks ütleb ta kohe, et pahatahtlikkust ta ei usu, rada oli lihtsalt libe ja kõigil juhtub.

Hooaja esimene edukas sõit lubab naisel loota, et ehk läheb tänavu paremini kui mullu, mil masin vedas igal etapil alt ja tegelikult sõita ei saanudki. Et väikesest vahejuhtumist hoolimata õnnestus Siiril peaaegu kõik need kolm tundi võistlusel konkurentsi pakkuda, oli omajagu katsumus. “Ehmatas kere võibolla ära ja on homme ka veel tunda,” arvab Siiri, kelle käsi jäi gaasikangi kramplikust hoidmisest lõpuks hellaks. Sõiduga oli ta üldjoontes rahul, kuigi kaotatud 20 minutit kriipisid veidi hinge. Siiri oli ka üks neist võistlejatest, kes pidas kolm tundi jutti vastu, laskmata end vahepeal välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles