Pakane tõi Väike-Maarja kooli külmapüha

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käreda külma tõttu jõudis täna Väike-Maarja gümnaasiumisse vähe õpilasi.
Käreda külma tõttu jõudis täna Väike-Maarja gümnaasiumisse vähe õpilasi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna hommikul näitasid termomeetrid nii mõneski Lääne-Virumaa paigas krõbedaid külmakraade. Väike-Maarjas sündis lausa selle talve külmarekord, seal mõõdeti temperatuuriks –25,3 kraadi. Kas sellise pakasega jäid lapsed koju ja koolides oli külmapüha? 

Väike-Maarja gümnaasiumist öeldi, et käre külm jättis nende kooli lapsed koju. Suuremad lapsed olid siiski koolis, kuid algklasside majas, kus õpib 1.–4. klassini 120 last, puudus 50 õpilast. Sealses koolis õpib päris palju lapsi väljastpoolt keskust, kooli tuuakse õpilasi eri paigust neljal bussiliinil. 

Muuga-Laekvere kooli direktor Arne Labe ütles, et Laekvere majas oli 16 puudujat, neist viis ei tulnud kooli külma tõttu. 

Muuga koolis aga jäi pakase pärast koju paar-kolm last. "Enamikul sõidab buss koduväravasse, aga on neid, kes peavad pool kilomeetrit vantsima," sõnas Labe.

Ka Kunda ühisgümnaasiumis käib ümberkaudsetest paikadest lapsi. Direktor Tiiu Millistfer lausus, et mõned lapsed puudusid, kuid suurem hulk oli kohal.

Simuna koolis, kus õpib 84 last, olid samuti puudu mõned lapsed, kel minna bussini kilomeeter maad. "Midagi hullu ei ole, koolimaja on soe," mainis direktor Kaja Põldmaa.

Lääne-Virumaa suurima kooli, Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo ütles, et nemad pole aru saanud, et on külmapühad. "Kes tahab viilida, küll see leiab võimaluse, olenemata kraadidest," sõnas Marksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles