Kiri: poolele miljonile inimesele terendab maksutagastus

, Maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Eelmisel aastal kehtima hakanud uus maksuvaba tulu süsteem tõotab selle aasta alguses tuua maksutagastuse inimestele, kes on aasta jooksul jätnud maksuvaba tulu arvestamata. Juba 11 kuu tuluandmete pealt on eelmisel aastal rohkem tulumaksu tasunud üle poole miljoni inimese, kes saavad eeldatavalt tagasi kokku pea 129 miljonit eurot.

Oma andmetega saab igaüks juba praegu tutvuda e-maksuameti/e-tolli rubriigis “Minu sissetulek”. Seal kuvame igaühele ka eeldatava tulumaksukohustuse maksu- ja tolliametile deklareeritud andmete pealt. Lõplik inimesele tagasi makstav summa või tekkinud tulumaksukohustus kujuneb 2018. aasta kohta tuludeklaratsiooni alusel.

See tähendab, et kui on võimalus saada tagasimakse, kasutada mahaarvamisi või on tekkinud juurdemaksmise kohustus, tuleb kindlasti tulla tuludeklaratsiooni esitama. Sel aastal saab seda teha 15. veebruarist 1. aprillini. Esimesi tagasimakseid hakkame tegema eeldatavalt 26. veebruarist ning tagasimaksed saavad tehtud valdavalt 1. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles