Grandioosne idee: kergliiklustee võiks viia Lahemaalt Tallinnasse

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu ja Käsmut ühendab kergliiklustee, kuhu rajati paadikujuline vaateplatvorm. Üks variant on ühendada pikalt kulgev kergtee just selle teega.
Võsu ja Käsmut ühendab kergliiklustee, kuhu rajati paadikujuline vaateplatvorm. Üks variant on ühendada pikalt kulgev kergtee just selle teega. Foto: Marianne Loorents

Mis oleks, kui võtaks kätte ja sõidaks jalgrattaga Palmse mõisa eest Tallinnasse, nautides teekonnal põhjaranniku looduskauneid kohti. Kolme valla juhid mõtet Lahemaad ja Tallinna ühendavast kergliiklusteest igatahes mõlgutavad.

Viimatisel Haljala vallavolikogu istungil keris Kuusalu vallavolikogu esimees Margus Soom lahti põhjaranniku kaardi, kuhu oli märgitud üks võimalik kergliiklustee trass. Kergtee ühendaks Haljalat, Kuusalu ja Jõelähtmet ning jõuaks Tallinna külje alla välja.

“Kohalikule omavalitsusele on olulisteks märksõnadeks korralik ettevõtlus ja puhkus. Tahame kõik oma valda tutvustada ja parim viis selleks on turism,” kõneles Soom, lisades, et nii Haljala kui ka Kuusalu vallal on turistile nii mõndagi pakkuda: Kuusalu vallal on väga pikk rannajoon ja Haljala vallal Lahemaa rahvuspark, mis tutvustamist ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles