Viru maakohus konfiskeeris mullu 35 sõidukit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi

Viru maakohus konfiskeeris prokuratuuri ja politsei taotlusel eelmisel aastal Ida- ja Lääne-Viru maakonnas liiklusrikkujatelt kokku 34 sõiduautot ja ühe mopeedi.

Sõidukeid konfiskeeriti joobes sõidukijuhtidelt ja juhtimisõiguseta sõitnud juhtidelt nii väärteo- kui ka kriminaalmenetluste raames. Sõidukid müüakse maha oksjonil.

Viru maakohtu Narva kohtumaja kohtunik Merit Bobrõšev selgitas, et seadus ja kohtupraktika võimaldavad sõiduki konfiskeerimist juhul, kui on alust arvata, et sõidukijuht jätkab liiklusnõuete rikkumist, ja tavaliselt on konfiskeerimisotsustuse tegemiseks konkreetset isikut juba korduvalt, tihtipeale ka eri liiklusnõuete rikkumiste eest karistatud.

Korrakaitsjad on kokku puutunud juhtumitega, kus samalt inimeselt on konfiskeeritud aasta jooksul kaks sõidukit. Näiteks konfiskeeriti ühelt 24-aastaselt Lääne-Virumaa noormehelt ühe kohtuotsusega kaks sõiduautot kahe erineva rikkumise eest. Mõlemal korral juhtis noormees sõidukit, omamata selleks õigust. (ERR/VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles