Kirju saadetakse 20 miljoni eest vähem

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu suvel juhtis Ansi Arumeel Omniva juhatuse liikmena uue logistikakeskuse rajamist, alates sügisest on mees aga kogu ettevõtte eesotsas.
Mullu suvel juhtis Ansi Arumeel Omniva juhatuse liikmena uue logistikakeskuse rajamist, alates sügisest on mees aga kogu ettevõtte eesotsas. Foto: Tairo Lutter

Arvutite võidukäik on kaasa toonud elektroonse kirjavahetuse ja tavakirju saadetakse iga aastaga üha vähem. Kõige karmimalt mõjutab see postifirma Omniva tulu ning just seetõttu kannatab ka posti kojukanne.

Omniva juhatuse esimees Ansi Arumeel rääkis Lääne-Virumaa omavalitsusjuhtidega kohtudes, et kui 2007. aastal saadeti Eestis 60 miljonit kirja, siis mullu vaid veerand sellest ehk 15 miljonit. Lõviosa vähenemisest ei tule aga mitte inimeselt inimesele saadetud kirjade arvu kahanemisest, vaid hoopis sellest, et arved on üha rohkem elektroonilisi kanaleid mööda liikuma hakanud.

Mullu sai Eesti elanik aastas keskmiselt 14 kirja, neist 11 olid arved või ametlikud teated. Nii et vähenemise ruumi on veel omajagu. Erilist heameelt see Arumeelele ei tee, sest võrreldes 2007. aastaga tähendab kirjade hulga vähenemine Omnivale 20 miljoni euro kaotust aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles