Valimised kui illegaalne tegevus

Aarne Mäe
, EKRE kandidaat Lääne-Virumaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum

Eestis on juba mitu viimast valimisperioodi reklaamiga kummaliselt äraspidine seis. Jääb üle nõustuda nendega, kes võrdlevad sellist olukorda 20. sajandi algusega, mil opositsiooniline poliitiline liikumine levitas oma vaadete tutvustamiseks lendlehti.

Tänapäeval on sel puhul abiks sotsiaalmeedia.

Näiteks praegu peab politsei, kel muud palju tõsisemat teha, tegelema mõttetu jagelemisega, näiteks kaebavad poliitilised konkurendid teiste kandidaatide peale, et nonde autol või auto järelhaagisel on keelatud reklaam. Kontrollides selgub, et tegelikult on kõik okei, sest reklaamiseadus jätab siin-seal otsi lahti.

Kui mujal maailmas käib kampaania enamasti sisuliselt viimase hetkeni, siis Eestis võetakse plakatid 45 päeva enne valimisi maha, meediaväljaanded löövad valimisreklaamide hinnad lakke ja isegi mõne kaubakeskuse omanik peksab kandidaadid oma nänniga nii hoonest kui ka parklast minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles