Alkoholi müügi­piirangud tulevad sõltlastele appi

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 1. juunist tuleb alkohoolsed joogid seada kaupluses teistest kaupadest eraldi ja piirata alkoholi nähtavust väljastpoolt müügikohta.
Alates 1. juunist tuleb alkohoolsed joogid seada kaupluses teistest kaupadest eraldi ja piirata alkoholi nähtavust väljastpoolt müügikohta. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Alates 1. juunist jõustuvad alkoholi väljapanekupiirangud, mis kohustavad paigutama alkohoolsed joogid kaupluses teistest kaupadest eraldi ning piirama alkoholi nähtavust väljastpoolt müügikohta. Muudatuste eesmärk on vähendada ennekõike haavatavamate sihtrühmade – laste ja alkoholisõltlaste – vältimatut kokkupuudet alkoholiga.

Lääne-Virumaal on üks esimesi poode, kus ümberkorraldused tehti, Rakvere Maxima, kus jaanuari lõpust on arvestatud väljapanekupiirangutega.

“Seda, milline on muudatuste mõju tarbimis- ja ostlemisharjumustele, on hetkel liiga vara kommenteerida,” kommenteeris Maxima Eesti juhatuse esimees Marko Põdra, lisades, et Rakvere poe puhul oli klientidel esimestel päevadel pärast ümberkorraldusi küsimusi, millele klienditeenindajatel oli vaja vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles