Raudteejaamast saab koju ainult kondiauruga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnaliinibussid raudteejaama ei käi. Teema tuleb jutuks vaid siis, kui lähenevad valimised või uus liinilepingute konkurss. Arhiivifotol on buss, mis teenindas linnaliine enne praegu kehtivat veolepingut.
Rakvere linnaliinibussid raudteejaama ei käi. Teema tuleb jutuks vaid siis, kui lähenevad valimised või uus liinilepingute konkurss. Arhiivifotol on buss, mis teenindas linnaliine enne praegu kehtivat veolepingut. Foto: Arvet Mägi

Rakvere rongiühendus Põhja-Eesti linnadega on parem kui kunagi varem, kuid erinevalt kirutud nõukaajast ja vabariigi esimestest aastatest peab rongireisija ise vaatama, kuidas oma pampude-pakkidega jaama saada. Linnaliinibussid sinna ei käi.

Esimene rong lahkub Rakverest Tallinna suunas hommikul kell 6.17, viimane saabub pealinnast 22.51. Päeva jooksul peatub lisaks neile Rakveres kaheksa Tallinna–Narva–Tallinna rongi. Reisijad, kelle hulk on viimastel aastatel lausa kümnetes kordades kasvanud, peavad aga ise vaatama, kuidas linna servas asuvasse raudteejaama või sealt koju saada.

Rakvere raudteejaama ühendamine linnaliinibussivõrku on habemega teema. See on üles kerkinud kas kohalike valimiste kampaania ajal või siis näiteks uute liinilepingute sõlmimise aegu. Muutunud pole aga midagi. Mõned aastad tagasi polnud bussidel raudteejaama muidugi asja ka, sest rongiliiklus oli kärbitud olematuks, kuid praeguseks on olukord muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles