Kungla rahvas kunsti(s)ilmas

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud traditsioonilise portreenäituse “Meie, virulased” avamisel andis kontserdi portreteeritav – rahvamuusika­ansambel Kungla.
Eesti vabariigi aastapäevale pühendatud traditsioonilise portreenäituse “Meie, virulased” avamisel andis kontserdi portreteeritav – rahvamuusika­ansambel Kungla. Foto: Vladislav Musakko

Tanud ja triibuseelikud, kandled ja viiulid ..., pliiatsid, pastellid, akrüülid, šabloonid. Pillipidu ja vaikus. Portreenäitus Rakvere Galeriis on inspireeritud rahvamuusikaansambli Kungla säravatest daamidest.

Rakvere Galerii rõkkas Eesti sünnipäeva eel hoogsast hingestatud rahvamuusikast. Katsu siis paigal püsida! Julgemad paarid seadsidki tantsule. Ka kunstnikel kippus varvas takti kõpsima. Seintelt jälgisid lustakat melu pillinaiste portreed.

Eesti vabariigi 101. sünnipäeva tähistavale 12. portreenäitusele “Meie, virulased” eelnenud ülesande – visandada laupäevastel poseerimisseanssidel rahvamuusikaansambli Kungla 12 liikme palgejooned ja vormistada neist portreed – olid täitnud kuus kunstnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles