Tapa tankiteele kavandatakse eritasandilist ristmikku

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa autokrosside korraldaja Mart Kork viitab uuele tankiteele, mis möödub krossiraja vahetust naabrusest.
Tapa autokrosside korraldaja Mart Kork viitab uuele tankiteele, mis möödub krossiraja vahetust naabrusest. Foto: Meelis Meilbaum

Riigi kaitseinvesteeringute keskus soovib Tapa vallalt omandada maatüki Pärnu–Sõmeru riigitee ääres, et kasutada seda eritasandilise ristmiku rajamiseks. Liiklussõlm on vajalik polügoonile suunduva nii-öelda tankitee lõplikuks valmisehitamiseks.

Kõnealune kinnistu asub Tapal aadressil Paide maantee 100 ehk tegemist on maatükiga, millel paikneb Tapa mõis. Kui läheb tee-ehituseks, siis halvas seisus mõisahoone ilmselt lammutatakse.

Kaitseväe rasketehnika vajab eraldi teed polügoonile ja tagasi liikumiseks. Mitu kilomeetrit teed on juba valmis ehitatud – näiteks Tapa–Lehtse maantee ääres ning lasketiiru, autokrossiraja ning turbaraba läheduses –, kuid praegu pole tehtust kasu, sest puudub ülekäik Tallinna–Tapa raudteest ning kaitseväe linnakust tulles peab kaitseväe (raske)tehnika ületama Pärnu–Rakvere–Sõmeru elava liiklusega maantee. See viimane probleem kavatsetakse lahendada eritasandilise ristmiku abil. “Juttu on ka varem olnud, aga nüüd muutus see konkreetseks,” lausus Tapa vallavanem Riho Tell. “Vallale saadetud taotluses pole küll täpsustust, kas ehitada soovitakse viadukt või tunnel, kuid igal juhul kavandatakse ristmik kahetasandilisena,” lisas Tell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles