Neeme loome läbib kümmet aastat

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika sidus sõpru kontserdil “100% Eesti. 100% Rakvere”, mis toimus juunis 2008. Laval musitseerivad üheskoos (vasakult) Jaanus Nurmoja, Tarvo Krall ja Neeme Plutus.
Muusika sidus sõpru kontserdil “100% Eesti. 100% Rakvere”, mis toimus juunis 2008. Laval musitseerivad üheskoos (vasakult) Jaanus Nurmoja, Tarvo Krall ja Neeme Plutus. Foto: Meelis Meilbaum

Täna kell 19 toimub Rakvere kultuurikeskuses poeetmuusiku, kümme aastat tagasi surnud Neeme Plutuse auks ja meenutuseks kontsert “Tulles Neemelt kümme aastat”.

Orkestri ja kammerkoor Solare esituses kõlav kaunis laul “Looda ja armasta” on kontserdi ühele korraldajale Jaanus Nurm­ojale südame külge kasvanud. Selle loo saamislugu on ajendatud traagikast. Kümme aastat tagasi sel õhtul, kui Neeme Plutus suri, oli sõpradel plaanis kokku saada. “Pidime Neeme tekstid ja idee muusikaga kokku viima,” meenutas Nurmoja. Nagu ajalugu teab – trehvamist ei toimunud, saatus tahtis hoopis nii, et Jaanus sai endale Neeme märkmed ja tegi loo. “See laul sai surma kiuste valmis,” sõnas Jaanus Nurmoja.

Kümne aasta jooksul on Plutuse tekstidele loodud uusi viise, samuti on taasavastatud plaadistamata laululoomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles