Helga Vasemägi lõpetas hooaja Baltimaade parimate mõõduvõtul

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktiivne spordiharrastaja Helga Vasemägi (paremal) on pälvinud tunnustust ka maakonna aasta parimate sportlaste autasustamisel.
Aktiivne spordiharrastaja Helga Vasemägi (paremal) on pälvinud tunnustust ka maakonna aasta parimate sportlaste autasustamisel. Foto: Marianne Loorents

Kadrina Lauatenniseklubi esindanud Tapalt pärit Helga Vasemägi võitis aprilli keskel Leedus Prienai linnas peetud Baltimaade meistrivõistlustel lauatennises kolm medalit. Vanuseklassis 70+ võitis Vasemägi koos Johannes Kandiga segapaarismängus meistritiitli, individuaalselt ja ka naispaarimängus koos Aili Kuldkepiga saavutas hakkaja naine pronksmedali.

“Võib rahule jääda,” märkis Vasemägi. Meie maakonnast oli ta ainus osaleja. “Ma käin Raplast Ailiga kogu aeg koos. Olen temaga lapsest saadik kembelnud. Tema hoiab mind elus ja mina teda,” selgitas edukas spordinaine ning andis mõista, et nüüd on aeg reketile puhkust anda. “Ei viitsi enam käia niimoodi, rahakott on ka õhuke. Midagi peab ikka mängima, aga mitte kaugel. Vanus teeb ka oma töö,” kõneles Vasemägi ja lisas, et keha väsib ära ja enam ei paku võistlemine pinget.

Leedus oli Baltimaade meistrivõistlustel Vasemägi arvestuses mõõtu võtmas kaheksa naist. “See on üllatav, et meie vanuses nii palju naisi toimetab,” sõnas Vasemägi, kes saab treeningutel vaid meestega mängida. Kõik naissoost eakaaslased on lauatennisest juba loobunud.

Helga Vasemägi on mitmekordne Eesti veteranide meister lauatennises nii üksikmängus, paarismängus kui ka segapaarismängus. Ta on olnud segapaarismängus ka Põhjamaade meister. Lisaks on tal medaleid ette näidata spordiliidu Jõud meistrivõistlustelt. Nelikvõistluses (male, kabe, lauatennis ja koroona) on Vasemägi Eesti naisveteranide meister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles