Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Uue õppeaasta künnisel

Jälle avanevad koolide uksed. Algav õppeaasta on erinev kõikidest eelmistest. Nõukogude riigi rajaja ning maailma proletariaadi suure juhi V. I. Lenini 100. sünniaastapäeva tähistamise aastal peab olema kõigi pedagoogide eesmärk ulatusliku ja pingsa tööga kasvatada meie noorsugu leninismi vaimus, õpetada teda elama ja töötama leninlikult.

Vastutusrikkaks kujuneb uue õppeaasta esimene õppetund, mis pühendatakse V. I. Leninile. On tähtis, et see tund kujuneks vääriliseks avaakordiks uuele õppeaastale, Lenini aastale, et ta oleks õpilastele elamuslik ja muljeterohke. Uuel õppeaastal tuleb pidada kõige olulisemaks võitlust 8-klassilise koolikohustuse täitmise eest, võitlust kõrge õppeedukuse eest. Selles osas esineb meil veel olulisi puudusi. Nende õpilaste hulk, kes lõpetavad kaheksa aastaga kaheksa klassi, ulatub kahe kolmandikuni. Viimastel aastatel on olukord küll paremaks läinud, kuid jääb ikkagi muret tekitavaks.

10 aastat tagasi

Valimisliit Kodulinn Rakvere läks lõhki

Vähem kui kaks nädalat enne kohalike omavalitsuste valimistel kandidaadiks registreerimise tähtaega läks hingusele valimisliit Kodulinn Rakvere ning moodustati valimisliit Rakvere. Uue valimisliidu (VL) üks asutajaid, Rakvere linnavalitsuse liige Udo Klopets selgitas, et põhjuseks oli Kodulinn Rakvere paari juhtfiguuri ja asutaja otsus osaleda sügisestel valimistel erakonna nimekirjas. “Uue valimisliidu loomine annab võimaluse neile, kes ei soovi kandideerida parteilistes nimekirjades, ja neile, kes ei soovi anda oma häält parteidele,” ütles ta.

Valimisliidu eeskõneleja Udo Klopetsi ütlusil on suur osa neist inimestest, kes on registreeritud Kodulinn Rakvere nimekirjas, avaldanud soovi kandideerida uue valimisliidu koosseisus. “Meie uksed on lisaks aktiivsetele linnakodanikele lahti ka teiste erakondade liikmetele. Huvilisi on palju ning paljud on andnud oma nõusoleku,” kinnitas ta. Mis puutub programmi, siis seda hakatakse tegema tema sõnul pärast nimekirja koostamist. Põhjuseks on, et kõikidel kandideerijatel on omad soovid ja ettepanekud linna edendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles