Aruküla näitas Tapale kodusaalis hambaid

Margus Martin
, reporter
Copy
Kuigi vähest võitluslikkust ei saa SK Tapa mängijatele (oranžis) just tihti ette heita, kippusid lahtised pallid viimati minema vastaste saagiks.
Kuigi vähest võitluslikkust ei saa SK Tapa mängijatele (oranžis) just tihti ette heita, kippusid lahtised pallid viimati minema vastaste saagiks. Foto: Ain Liiva

Eesti käsipalli meistriliiga neljandas voorus nägi Spordiklubi Tapa kurja vaeva Aruküla/Audentese meeskonnaga, kes alistati võõrsil kõva pusimise järel 26:23.

Poolajapausile mindi tapalaste 14:10 eduseisul ja miski ei ennustanud, et kohtumise teine pool võib kujuneda külalistele keeruliseks. Ometi nii läks.

Võõrustajad püüdsid kogu hingest ja pääsesidki kümmekond minutit enne lõpusireeni ette 21:20. Närvilistel otsustavatel hetkedel aitasid võitjate lõppskoori vormistada Raimond Himma ja Aleksander Oganezov.

“Meile on see uus situatsioon, kui räägitakse ja kirjutatakse, et oleme favoriidid. Peaksime vist poistele ütlema, et nad loeksid vähem käsipalliuudiseid,” kõneles SK Tapa treener Aron Jaanis.

Pinge alla pandud tapalased päästis tema sõnul hullemast väravavaht Mikola Naum, kes säilitas rasketel hetkedel külma närvi.

“Kolka mängis lõpus jälle kindlalt ja tegi omad asjad ära. Hea on see, mis hästi lõppeb,” tähendas Jaanis. Ta lisas, et meeskond pidanuks tegema turvalisema vahe sisse juba avapoolajal, kuid nii ei läinud ja lõpus satuti hoopis pinge alla.

“Osa mehi loovutas palli liiga hõlpsalt käest. Võitlust lahtiste pallide pärast peab olema rohkem,” märkis juhendaja.

Meistriliiga edukamate skoorijate hulka kuuluv Aleksander Oganezov viskas SK Tapa kasuks üheksa, Raimond Himma lisas viis väravat. Aruküla poolelt said Timo Raukas, Martin Kalvet ja Andre Sild kirja võrdselt neli väravat.

Meistrisarja uus liider on Põlva Serviti, kes alistas senise tabelijuhi Viljandi HC 35:22. Tapa on kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles