10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Palju kära, vähe villa

Kas pole narr tunne, kui tahad teisele head teha ja kukub välja hoopis vastupidi. Kunda Tarbijate Kooperatiiv soovis ka kaubapäeva näol Karepa rahvamajas rannarahvale head, ent natuke sandisti läks. Sai sellest kaubapäevast osa kes sai, ainult mitte randlased. Kooperatiiv polnud reklaamiga kitsi, isegi lisabussid pandi Rakverest ja Kundast Karepa vahet käima. Reklaam meelitas kohale hulgaliselt neidki, kel isiklik sõiduvahend käepärast. Kes maapoes on käinud, see teab, et külainimene on kannatlik ja väärikas. Ta ei trügi, ei käratse, ei karju “mul on paras raha!” jne. Karepal just nii juhtuski. Mujalt ilmast kohale sõitnud kontvõõrad olid kõige ees nagu õiged mehed ikka. Rannarahvale oli kogu see lugu võõras ja ühtaegu ka naljakas. Imelik küll, meile tuldi külla kõige paremate soovidega, nagu kaubapäeva avamisel öeldi, aga säh sulle!

Kaupmeeste viimane sõna oli lahkudes: tagumine kord Karepale tulla. Miks? Randlaste peale solvuda pole alust. Kontvõõrad kutsus kooperatiiv ise kohale. Rannarahvas arvab nii: kui kaubapäev korraldatakse Karepal, siis ikka Karepa ja selle ümberkaudsete külade elanikele. Seekord kukkus kahjuks küll nii välja, nagu alguses öeldud – palju kära, vähe villa.

10 aastat tagasi

Inimesi varitseb välismaal head tööd pakkuv kelm

Politsei hoiatab netikeskkonnas tegutseva kelmi eest, kes pakub inimestele tasuvat tööd välismaal. Novembri alguses pöördus Rakvere politseiosakonna poole tähelepanelik kodanik, kes oli leidnud Kuldse Börsi veebiväljaandest kuulutuse, kus pakuti tasuvat tööd Rootsis. Kuulutuses olnud telefoninumbril helistajal palus kõnele vastanud mees saata sõnumiga isikuandmed, kellele ja kuhu leping saata. Peagi sai tööotsija posti teel lepingu, kus oli põhipalgaks märgitud 35 000 – 45 000 krooni kuus ja töökohaks lihtsalt ehitusobjekt. Tööandjana oli kirjas OÜ Tomco Green, äriühingu aadressina vaid Villardi 22. Lepingus oli ka nõue, et enne allkirjastamist kohustub töötaja määratud kuupäevaks tasuma 2200 krooni, mille sees on lepingutasu, sõidukulud ja vahendustasu.

Leping kavandati allkirjastada Tallinnas ühes raamatukogus pärast raha ülekandmist. Politsei andmetel on tegemist libaäriühinguga. Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talituse komissar Ülle Nõmm ütles, et eespool kirjeldatud skeemi pärast pole ükski kannatanu politsei poole pöördunud, küll aga on korravalvurid saanud teateid kahtlasest töökuulutusest. Politsei palub inimestel olla tehingute või lepingute sõlmimisel väga tähelepanelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles