10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Esietendub “Elu karussell”

Poola dramaturgia poole on pöördunud meie vabariigi mitmed teatrid. Ka Rakvere Teatri viimaste aastate repertuaaris on olnud poola näitekirjanike teoseid. Hiliseim neist oli Choinski “Öine lugu”. 21. detsembril Rakveres ETKVL-i KIT-i klubis esietenduv “Elu karussell” on valminud poola kaasaegse kirjanduse populaarsema esindaja Jerzy Stefan Stawinski jutustuse “Tipptund” dramatiseeringu näol. “Elu karusselli” lavastamisel proovis esmakordselt oma lavastajakätt Olev Eek. Kunstnikutöö tegi lavastusele Luulik Kokamägi.

Olev Eek: “Teos on väga eluline ja puudutab perekonnaprobleeme. Näidendis puuduvad illustratiivsus ja loosungid. Meeldib see, et autor pole moraalipolitsei, ei dikteeri ette, mis on hea ja mis on halb, vaid laseb meie silmade eest läbi ühe inimese elukarusselli, jättes meie otsustada tema tegude üle. Juba pikemat aega ei ole Rakvere Teatri laval olnud antikangelast. Mind kui lavastajat võlub asjaolu, et Stawinski jätab oma antikangelase selliseks, nagu ta oli. Tavaliselt ju peab ta ümber kasvama. Tükis on rohkesti toredaid karaktereid, mis annavad näitlejale mänguvõimaluse. Meie “Elu karussell” peaks igale vaatajale midagi pakkuma. Siin on palju elutõde, nii koomilist kui ka traagilist, halba ja head.”

Peaosalise Eldor Valteri arvates on Krzysztofi kuju väga eluline. Selliseid inimesi võib igal sammul kohata.

10 aastat tagasi

Rakvere Tarvas lõpetab aasta meistriliiga liidrina

Rakvere Tarva korvpallimeeskond tegi endale ja oma toetajatele toreda jõulukingituse, kui alistas läinud reedel peetud aasta viimases kohtumises TÜ/Rocki nende oma koduväljakul veenva ülekaaluga 93:74 (poolaeg 42:37). Tarva võidule pani aluse väga hea visketabavus: kahepunktiviskeid tabati 63%, kolmeseid 41% ja vabaviskeid koguni 96% täpsusega (23st 22). Ja muidugi oli oma osa tublisti kasvanud enesekindlusel ja suurel võidutahtel, sest kodus peetud kohtumises jäädi tartlastele alla vaid napi kuue punktiga. Tarva meeskonna resultatiivseim pallur oli viis kaugviset tabanud Kristo Saage 29 punktiga, Valmo Kriisal (pildil kollases) jäi napilt puudu kolmikduublist: ta viskas 23 punkti, hankis 11 lauapalli ja andis üheksa resultatiivset söötu. Rain Veideman lisas 17 ja Reinar Hallik 13 punkti. Kohtumist küll juhtima asunud, ent seejärel mõõnades vaevelnud Rockil oli tasemel vaid tagamängija Todd Abernethy, kes viskas 22 punkti. Tarvas tõusis kahe võidu jagu saadud punktidega taas Eesti G4S KMLi tabeli liidriks: avaringis on 14 mänguga teenitud 11 võitu ja kolm kaotust. Rock langes kolmandale kohale seitsme võidu ja kolme kaotusega, teisel kohal on TTÜ/KK, kellel on kümme võitu ja neli kaotust. Rakvere Tarva meeskond peab 23. detsembril jõulupidu ja läheb 30. detsembril ilmselt üheskoos ka Tanel Padari ja The Suni kontserdile Rakvere spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles