Ülemiste keskus ja Viking Line viivad uuel aastal Eesti ööjooksu ka Tallinnasse

Merly Raudla
Copy
Sellel aastal startisid ööjooksjad mustas särgis.
Sellel aastal startisid ööjooksjad mustas särgis. Foto: Kaido Kabral

Traditsiooniliselt Rakveres toimunud Viking Line Eesti Ööjooks toimub 10. juubeli puhul esimest korda ka Tallinnas. Kõikidel jooksusõpradel on võimalus Ülemiste keskuse eest algaval Tallinna ööjooksul kaasa lüüa 29. augustil.

Üheksa aastat Rakveres korraldatud Eesti ühe suurima ja Baltikumi kõige erilisema rahvaspordiürituse korraldajad on valinud juubeliaasta tähistamiseks pealinna, luues nende sõnul kõigile senistele ja tulevastele ööjooksjatele täiesti uut ja erakordset elamust. "Kaunis Ülemiste City, tulesõu, ooperi, hiphopi, disko ja raskeroki elamustänavad ning ülivõimas start Ülemiste keskuse eest – need on 2020. aasta jooksu märksõnad. Lisades siia toetajate auhinnad, erikujundusega juubelimedali ja jooksuajaloo tegemise võimaluse, saamegi suvelõpu elamuse, mida naljalt ei unusta," lausus ööjooksu eestvedaja Marko Torm.

Ülemistes korraldatavale erilisele liikumisfestivalile oodatakse Sportlandi viiekilomeetrisele ja Powerade'i kümnekilomeetrisele distantsile kümnete välisriikide liikumisharrastajaid ja tuhandeid eestimaalasi. Liikumisrõõmu pakutakse ka lastele. Joostakse traditsiooniliselt Nike jooksusärgis, mida on võimalik lunastada juba 15. augustil Rakveres toimuval Viking Line Eesti Ööjooksul. "Kaks sündmust, kaks eripalgelist elamust, kaks medalit, üks võistlussärk – ja esimest korda kümne aasta jooksul Tallinnas," lisas Torm.

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul on Ülemiste piirkond suurepärane asukoht ööjooksu korraldamiseks ja distantside läbimiseks. "Baltikumi üks erilisemaid jooksuüritusi annab 2020. aastal kõikidele aktiivsetele tallinlastele ja kaugematele külalistele võimaluse saada osa rahvaspordiüritusest, mis oma pikaaegse traditsiooniga on äratanud spordisõprade huvi juba viimased üheksa aastat," lausus ta. "Ülemiste keskus toetab aktiivse eluviisiga ja oma tervisest hoolivaid inimesi ning meil on väga hea meel olla Eesti ööjooksu Ülemiste eri stardi- ning finišipaigaks," jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles