Omavalitsusjuhid arutasid konverentsil kriisikava

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak pidas oluliseks olla kriisiks ka tegelikult valmis, mitte ainult sellest rääkida.
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak pidas oluliseks olla kriisiks ka tegelikult valmis, mitte ainult sellest rääkida. Foto: Marianne Loorents

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et väga oluline on kriisiks valmistuda ehk mõelda läbi, millised on omavalitsuse võimalused kriisiga toime tulla.

Et konverents puudutas koroonaviirusega seonduvat, otsustas vallajuht eelolevale nädalavahetusele kavandatud üritusel “Maal elamise päev” jätta ära kaugemalt tulnutele korraldatavad bussiekskursioonid. “Õnneks toimub üritus väljas, kus risk on väike,” lisas ta. Mis puudutab siseüritusi, siis Rakvere vallas kehtestatakse piirang, et kui neil on inimesi väljastpoolt valda, peavad kõik osalejad kandma maski.

Nõlvak pidas oluliseks, et riigi ja omavalitsuste seatud piiranguid inimestele selgitataks. Veelgi enam – et pakutaks piirangutele alternatiive. Saaremaa näite põhjal ei ole eakad nõus kuu aega toas istuma. Kevadel pakuti Nõlvaku sõnul Rakvere valla noortele välja kodus püsimise alternatiivina igasuguseid välisüritusi. Paraku jäid vanemad inimesed unarusse ja seda lünka tahetakse nüüd täita. Mis puudutab hooldekodusid, siis tahab vallajuht lähipäevil teada, milline on nende detailne kriisikava. Näiteks kuidas ja kus toimub toitlustamine, riiete käitlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles