Ööpäevaga lisandus Lääne-Virumaale neli koroonapositiivset

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaal on kaks suuremat koroonaviiruse kollet: üks Tapal, teise kohta pole terviseamet täpsustavaid andmeid jaganud.
Lääne-Virumaal on kaks suuremat koroonaviiruse kollet: üks Tapal, teise kohta pole terviseamet täpsustavaid andmeid jaganud. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4154 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 191 ehk 4,6 protsenti testide koguarvust ning suri kolm haigestunut, teatas terviseamet.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 95 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 74 on Tallinnas. Lääne-Virumaale sisse kirjutatud inimesed andsid neli positiivseks osutunud koroonatesti.

Ida-Virumaale lisandus 31 ning Tartumaale 26 koroonapositiivset inimest. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 336,12 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 6,1 protsenti.

1. detsembri hommikuse seisuga viibib haiglas 206 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on 12. Ööpäeva jooksul suri kolm koroonaviirusega nakatunud inimest: 86-aastane naine, 88-naine ja 90-aastane naine. Eestis on surnud 121 koroonaviirusega nakatunut.

Ööpäeva jooksul Lääne-Virumaale lisandunud kolmel juhul sai inimene nakkuse pereliikmelt, kuuel juhul nakatuti kaitseväes (elukoha järgi üks juhtum Lääne-Virumaale, kolm Harjumaale, üks Raplamaale, üks Tartumaale). 

Terviseameti ida regiooni tööpiirkonnas on 23 aktiivset kollet. Kõige suurem on Viru vangla kolle 250 inimesega. Koolikoldeid on neli: Kohtla-Järvel kolm ja Jõhvis üks. Lasteaia koldeid on kaks: üks Narvas ja teine Kohtla-Järvel. Töökohakoldeid on 10: kaks Sillamäel, viis Narvas, üks Jõhvis, üks Tapal ja üks niinimetatud Lääne-Virumaa kolle. Narva jäähokikoldes on 76 inimest. Tervishoiuasutuste koldeid on kaks – Kohtla-Järvel ja Narvas. Sillamäel on üks huvitegevuse kolle, Toila vallas tutvuskonna kolle ja Lüganuse vallas perekolle.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 5600 inimese, kellest nakatunuid on 1105.

Copy
Tagasi üles