Kadrinasse paigaldati raamatute laenutamise kapp

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Raamatukapp võimaldab laenutatud raamatuid kätte saada ööpäev läbi ja kontaktivabalt.
Raamatukapp võimaldab laenutatud raamatuid kätte saada ööpäev läbi ja kontaktivabalt. Foto: Tiiu Kaare

Kadrinas saab nüüd laenutatud raamatutel järel käia iga päev ja ööpäev läbi, kuna raamatukogu juurde paigaldati Cleveroni raamatukapp.

Tegemist on omamoodi pakiautomaadiga, kust tellija talle sobival ajal oma soovitud raamatud kätte saab, ning teenus on tasuta. 

Kadrina raamatukogu direktor Ene Heide rääkis, et nüüd ei sõltu laenutamine raamatukogu lahtiolekuaegadest. Selle väikese hetke päevast ikka inimene leiab, et raamatukokku e-kiri saata või helistada. Tema soovitud teos otsitakse välja ja pannakse kappi, kust selle kasvõi südaööl välja võib võtta.

Direktor rääkis, et kapi hankimine oli valla eelarves kavandatud ja tehnilised küsimused aitas lahendada abivallavanem Aarne Laas.

"See hõlbustab lugejate teenindamist ja võimaldab kontaktivaba laenutust," ütles Ene Heide ja lisas, et kapp asub raamatukogu maja otsaseinas. Raamatutele saab järele tulla kahe päeva jooksul ja tagastuskast asub raamatukogu välisukse kõrval. Raamatukappi täidetakse ja tagastuskasti tühjendatakse raamatukogu lahtiolekuaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles