90 aasta eest Virumaal Aedniku sõbrad ja vaenlased

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
No ei ole varakevadist aednikupilti vanast ajast, küll aga suvine, kus jäädvustatud üks Eesti omaaegseid tuntumaid aednikke Jaan Jürgenson (Raeda) oma viljapuuaias Tallinna lähedal.
No ei ole varakevadist aednikupilti vanast ajast, küll aga suvine, kus jäädvustatud üks Eesti omaaegseid tuntumaid aednikke Jaan Jürgenson (Raeda) oma viljapuuaias Tallinna lähedal. Foto: Eesti Ajaloomuuseum

Nõuannete rubriik on vanu lehti sirvides kuidagi teenimatult kahe silma vahele jäänud. Ikka on saanud meenutada inimesi ja sündmusi. Täna aga anname hoopis nõu.

Kevad on aiatööde aeg ja lume sulamist oodates hakkavad paljudel näpud sügelema. Nagu kirjutavad ajalehed aiandusest tänapäeval, kirjutasid need ka 90 aastat tagasi. Alljärgnev kirjatükk on pärit 1931. aasta 24. märtsi ajalehest Virulane.

“Aednik on tavaliselt ikka heasüdamlik ja sõbralik, kuid kõigest hoolimata leidub temalgi terve hulk vaenlasi ja vihamehi, kellega tal alatasa ägedat võitlust tuleb pidada. Võitluse edu oleneb suurel määral võitlusetaktikast: mida põhjalikult ettevalmistatult võitlema minnakse, seda arvukamalt langeb vaenlasi. Nende vaenlastega tuleb võitlusesse asuda juba varakevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles