Vald soovib rajada atraktiivse keskväljaku

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
"Alkotest" ehk köiest ja võrgust koosnev sild Sillamäel, mis püüaks pilku kõikjal.
"Alkotest" ehk köiest ja võrgust koosnev sild Sillamäel, mis püüaks pilku kõikjal. Foto: Peep Vassiljev

Rakvere vallavõimud soovivad rajada Sõmerule atraktiivse keskväljaku, mis ei kopeeriks teisi väljakuid, vaid oleks omane vaid Rakvere valla keskusele. Eelmisel nädalal korraldatud rahvaarutelul selgitas Rakvere vallavanem Maido Nõlvak, et mõtteid tulevase keskväljaku kohta oodatakse nii täiskasvanutelt kui ka lastelt. Vallajuht pakkus välja võimalike variantidena, et keskväljak võiks olla atraktiivne möllukoht või hoopis vastupidi – rahulik roheala, kuhu vanemad mehed saavad tulla malet mängima või noored emad lastega jalutama.

Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev rääkis, et arutelu elanike ehk väljaku tulevaste kasutajatega on vajalik seepärast, et anda 15. augustil välja kuulutatavaks konkursiks lähteandmed, mida tahetakse keskväljakul näha. Vassiljevi sõnul korraldatakse väljakut puudutav konkurss koostöös Eesti Arhitektide Liiduga. Tööde esitamise tähtaeg on 15. november.

Keskväljakute kohta info saamiseks väisasid vallaametnikud Elva, Tõrva, Otepää, Võru, Põlva ja Sillamäe keskväljakut. Nendest andis rahvaarutelul põgusa ülevaate rahvaasemike juht Peep Vassiljev. Tema ettekandest jäi kõlama, et paljudes kohtades on kasutusele võetud võrkkiiged, kus saab päikest võtta või niisama lesida. Mitmes kohas olid silma jäänud lastele mõeldud batuudid. Elvas olevat batuudi võrgusilmad koguni nii suured, et Vassiljev hindas neid ohtlikeks, sest väiksemad jalad võivad neist läbi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles