1989 Võsu rand oli kõike muud kui korras

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Võsu rand sajandivahetuse paiku.
Võsu rand sajandivahetuse paiku. Foto: Tairo Lutter

Võsu on ikka peetud maaliliseks suvitusasulaks, kus juba aegade hämarusest saati on olnud mõnus puhata ja rannas peesitada. 1989. aasta suvel oli aga ajaleheartikli järgi otsustades olukord seal üsna trööstitu. Nagu ka teistes Eesti randades.

eema võttis üles põline Võsu kohalik poliitik Enno Harmipaik. Artiklist küll päris täpselt ei selgu, mis ametit ta tol ajal Võsul pidas, aga ridade vahelt loeb välja, et kõige tähtsamat – võimalik, et ta oli alevi täitevkomitee esimees. Remargi korras olgu lisatud, et Harmipaik on seal kandis kohaliku poliitikaga tegelenud pikalt-pikalt, praktiliselt kuni tänase päevani välja.

1988. aasta novembris-detsembris tegid põhjatuuled Võsul üksjagu pahandust. Praktiliselt kogu rannaliiv puhuti aleviku vahele, Ranna ja Vambola tänavale tuli saata lausa buldooser, et liiv minema lükata. Liivast ilma jäänud supelranda palistasid aga külmaga lõhkenud drenaažitorud, kivid, killustik, kõrkjasodi, pudelid ja suitsukonid – jääb muidugi arusaamatuks, kuidas neid viimaseid torm minema ei viinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles