Juhtkiri: nagu rahvas soovis

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Valimistejärgne segadus ja sebimine hakkavad tasapisi lõppema, käed saavad löödud, kokkulepped sõlmitud, koalitsioonid loodud. Kokkuvõtvalt võib öelda, et suurt võimupööret üheski maakonna omavalitsuses pole toimunud ja kõik jätkub üpris samas vaimus, nagu seni on olnud. Rakvere linnas liigutati vaid pisut malendeid siia-sinna, nimed mängulaual jäävad ikka samas. Üpris sarnane on pilt ka Haljala vallas, kus eile löödi käed koalitsioonileppeks.

Kui koalitsioon ei muutu, on see märk, et omavalitsuse tegemistega oli rahvas eelmisel valimisperioodil üldjoontes rahul. Erand on Tapa vald, kus seni koalitsioonis olnud keskerakond, reformierakond ja valimisliit Koostöö said suhteliselt nigela tulemuse (mõlemal erakonnal neli ja valimisliidul kaks mandaati 21-liikmelises volikogus) ja peavad võimu loovutama valimisliidule Valgejõgi, kes hakkab koostööd tegema EKRE-ga. Tõsi, koalitsioon on seal endiselt õhuke, nagu oli ka eelmisel perioodil, mil poolel teel vahetati vallajuhid välja, ja keegi ei saa välistada, et mingite kombinatsioonide järel võib võimuvahekord vallas taas muutuda. Iseenesest ei teinud ju Tapa valla juhid üldpildis ja majanduselus midagi halvasti ega väga valesti, aga saatuslikuks said hoopis lörri läinud inimsuhted ja liigne omaenda naba imetlemine.

Kui koalitsioon ei muutu, on see märk, et omavalitsuse tegemistega oli rahvas eelmisel valimisperioodil üldjoontes rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles